Много е важно да не забравяме, че трябва да се грижим за нашата коса през целия си живот, както за всяка друга част от нашето тяло. Както мием зъбите си всеки ден. Не трябва да полагаме грижи за косата си месец – два, след което да забравим за нея и да мислим, че до края на живота ни тя ще изглежда здрава и поддържана. Освен това с времето състоянието на нашата коса се променя в зависимост от хормоналния баланс, от съпътстващите ни заболявания, от околната среда и т.н. Затова продуктите, които са ни помагали да поддържаме косата си в отлично състояние преди една – две години, сега могат да се окажат неефективни.

Подходящи продукти за вашата коса

Познавайки особеностите на вашата коса, специалистът-трихолог може да подбере за нея правилната и пълноценна грижа. Като комбинирате няколко различни шампоана, кондиционера и маски от различни производители, ще открие най-доброто съчетание за вас. При това, всеки мислещ човек, който не става жертва на маркетинга, знае, че за да се подбере правилния продукт, не трябва да се вярва на всяка широко разпространена реклама. Само промените в състоянието на вашата коса трябва да са сигнал за това, че е време да промените средствата, които използвате.

Винаги избирайте специализирани трихологични продукти, чийто производител се занимава основно с проблемите на косата и има собствени лаборатории и изследователски центрове.

Често процесът на подбор се оказва напълно безсмислен и хаотичен. След многобройни, безсмислени опити да решите своя проблем е време да се обърнете към лекар трихолог. С негова помощ може да откриете, че съществуват високо ефективни специализирани продукти, които не са агресивно рекламирана масовка.

Каква е разликата между професионалната трихологична грижа и масовите продукти?

Разликата е в това, че голяма част от препаратите за трихологични цели не се продават в магазините или аптеките. Това е една от причините, поради която подборът им трябва да се извършва от специалист – трихолог. Не трябва да се забравя, че ако при обикновените, масово разпространени продукти девизът е „няма да навреди“, то професионалните трихологични серии решават проблема бързо и ефикасно. Те са доста по концентрирани и оказват по-дълбоко въздействие.